TEMİZ ÇEVRE İÇİN BİR HİZMET DAHA
Haberin yüklenme zamanı: 15.07.2010

BELEDİYEMİZDEN BİR HİZMET DAHA

 

Mezbaha, pazaryeri, umumi tuvaletler ve çök kamyonu dezenfekte ediliyor.

 

Kavaklıdere belediyesi olarak çevreye ve sağlığa verdiğimiz önemle ilgili bir çalışma daha

Belediyemiz tarafından umumi tuvaletler, pazaryeri, mezbaha, çöp kamyonu gibi mikrop yayan, sivrisinek ve diğer haşerelere üreme ortamı sağlayan ve pis koku yayan yerlerde kullanılmak üzere kompresörlü dezenfekte cihazı alındı.

 

Gelişmiş formülü sayesinde dezenfekte yapılan yerdeki ağır yağ ve küfleri çözen, pis kokuları gidererek çam kokusu yayan, sivrisinek ve diğer haşereleri yok eden ve üremesini engelleyen tamamen organik ürün olması nedeniylede insanlara ve çevreye hiçbir yan tesiri olmayan dezenfekte ilacı kompresörle köpük şeklinde ilgili yerlere veriliyor. Bu yerlerdeki pis koku ve kirler kendiliğinden yok oluyor.

 

Belediye Başkanımız Nuray BOZYER, “Temiz çevre, sağlıklı yaşam bizim hep birincil hedefimiz olmuştur. Sivrisinek ve diğer haşerelerle düzenli ilaç mücadelesi yapılırken aynı zamanda bunların oluşumuna ortam sağlayan yerlerin de kontrol altına alınması gerekmektedir. Biz bu amaçla kanalizasyon atıkları için doğal arıtma tesisi yapımına başlattık, dereler düzenli olarak ilaçlanıyor. Çöpler düzenli olarak toplanıyor. Şimdi yakın bir zamanda bu çöpleri Muğla belediyeleri olarak ortaklaşa yaptığımız çöp toplama merkezine göndereceğiz. Böylece gerek ormandaki çöp depolama alanında ve gerekse şehir içinde çöp birikmeyecektir.

Bu yeni aldığımız  dezenfekte cihazı ve organik ilacı ile çöp kamyonunun düzenli olarak ilaçlanmasını sağladık. Böylece kötü koku ve pis yağ ver kirlerden arınmış olacağı gibi haşerelerin de üremesi engellenmiş oldu. Bir diğer önemli yer ise umumi tuvaletler ve mezbaha ile Pazar yeri . tuvaletler maalesef en çok temiz olması gereken yerler olduğu halde bulmasını istediğimiz gibi bırakmadığımızdan dolayı çok kötü koku yapıyor. Aynı zamanda mikropların en çok yayıldığı bir alan. Mezbaha da dikkat edilmediği taktirde hayvansal yağların yapışmasıyla mikropların ve haşerelerin üremesine ortam sağlayan bir yer. Pazaryeri Pazarcıların bıraktıkları çürük meyve sebzeler ile haşerelerin akınına uğrayan ve çevreye kötü koku yayan bir yer. İşte biz bu ürünü düzenli olarak kullandığımız taktirde bütün bunların önünü geçmiş olacağız. Biraz da halkımız dikkat ederde bulunduğu yerin temizliğine önem verirse örnek bir belde olacağız. Çöplerimizi sokağa bırakmayı, izmaritleri yere atmayı, bırakaırsak, tuvaletleri temiz bırakırsak, kedi köpeklerimizi başıboş salmazsak göreceksiniz ne haşere ne mikrop kalacaktır. Tüm halkımızdan biraz daha duyarlı olmalarını bekliyorum “ dedi.    

 


 - Bu Haber 216 Kişi Tarafından Okundu


Sayfayı Kapat