CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Haberin yüklenme zamanı: 01.11.2010

K.DERE’DE CUMHURİYET COŞKUSU

İlçemizde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkulu geçti.

26 Ekim*28 ekim tarihleri arasında kurumlar arası  voleybol turnuvası düzenlendi.

28 Ekim 2010 Perşembe günü saat 13:00’da Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları  aynı gün akşam Ömer Sadık GÖÇEN lisesindeki VEDA filmi gösterimi ile devam etti.

29. Ekim 2010 Cuma günü saat 09:30’da ilçe Kaymakamlığında kaymakamımız Ahmet GÜNER  kutlamalar kabul etti.

Daha sonra Ömer Sadık GÖÇEN Lisesi önünde Cumhuriyet Bayramı töreni başladı. Kaymakamımız Ahmet GÜNERİ’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğretmen ve öğrencilerin konuşmaları ve şiirleri, Cumhuriyet Bayramını anlatan canlı resim yarışması, lise öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, cumhuriyet konulu şiir ve resim yarışmalarında, Kaymakamlık Voleybol Turnuvasında ve canlı resim yarışmasında  dereceye giren öğrencilerin  ödüllerinin verilmesi ve geçit töreninden sonra lise önünden Bakırcılar Çarşısına kadar Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyet kutlamaları akşam 19:30 ‘daki Fener alayı ile devam etti. Fener alayı lise bando takımı eşliğinde ellerde meşaleler ve büyük Türk Bayrağı ile belediye meydanından başlatıldı.

Yürüyüşe   Kaymakamımız Ahmet GÜNERİ, Belediye Başkanımız Nuray BOZYER, İlçe Jandarma Komutanı Sadık ALPAY , Menteşe Belediye başkanı Mesut KARATAŞ,  Çayboyu belediye başkanı Mehmet DEMİR, Ak Parti ilçe başkanı İsa GÜN, diğer kurum amirleri ve memurları,  öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların ailecek fener alayına katılmaları çok güzel örneklerdi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Fener alayının Belediye Meydanında sona ermesiyle havai fişek gösterisi ve ardından Cumhuriyet Konseri ile sona erdi. . Halkın yoğun katılımının olduğu Cumhuriyet Konserinde Komedi Dans Show ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Ayşe DEMİR sahne aldı. Konserde belediye başkanlarımız yer yer oynadılar, yer yer sanatçılara eşlik ettiler.

Belediye Başkanımız Nuray BOZYER, Sanatçılara hediye vermek üzere sahneye çıktığında günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptıktan sonra Cumhuriyet Bayramlarının bundan böyle daha coşkulu olarak kutlanacağını, bizlere Cumhuriyet Bayramlarında yeterli ilgi göstermiyor diyenlerin bu gün bu etkinliklerin hiç birinde bulunmadığını, Cumhuriyet senin, benim değil hepimizin olduğunu kutlamak ve korumanın da hepimizin görevi olduğunu belirtti.  Belediye başkanlarımız, İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Mal Müdürü hep birlikte sahneye çıkarak bayraklarla  10. yıl marşı söylediler

Hazırlayan : Erdal KORKMAZ

- Bu Haber 1340 Kişi Tarafından Okundu